Cafeteria érdekességek

A béren felüli juttatásokhoz, cafeteria rendszerek bevezetéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó információk, érdekességek, különlegességek, amik a hasonló témával foglalkozó oldalakon talán nem elérhetőek. Apróságnak tűnő eljárások, amikkel jelentős költségeket, adminisztrációs időt, energiát takaríthatunk meg.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Étkezési utalványok - EU döntés

2012.11.21. 15:22 | BWayne | Szólj hozzá!

A tavalyi korlátozások után 2013 évben még szigorúbban büntetik az utalványforgalmazókat. A fogyasztásra kész élelmiszerek vásárlására feljogosító utalványt jövőre már az egyes meghatározott juttatások 51,17%-os adójával sem lehet a munkavállalóknak juttatni. Az Erzsébet utalványon kívüli ilyen tipusú juttatások a munkaviszonyból származó jövedelemként adóznak.

És akkor erre jön a következő határozat:

"Az Európai Bizottság a mai napon fellépett annak érdekében, hogy Magyarországon biztosítsa a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságát az étkezési utalványok és üdülési csekkek kibocsátói számára. Felszólítja Magyarországot, hogy az indokolatlan és aránytalan korlátozások megszüntetése révén tegyen eleget az Európai Unió működéséről szóló szerződésből és a belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK irányelvből (szolgáltatási irányelv) fakadó kötelezettségeinek"

"A Bizottság felszólítása az uniós kötelezettségszegési eljárás keretében indokolással ellátott vélemény formáját ölti. Amennyiben a közigazgatási hatóságok részéről négy héten belül nem érkezik kielégítő válasz, a Bizottság Magyarország ügyét az Európai Unió Bírósága elé terjesztheti"

Nehéz elképzelni, hogy az SZJA Tv megváltoztatásra kerül ezzel kapcsolatban. Hiszen 10 napon belül ki kell hirdetni, hogy januárban hatályba léphessen.

Valószínűleg az történik a határozattal, mint korábban. Le sem ....ják. Pedig jót tenne a piacnak, a felhasználóknak, a cégeknek, az üzleteknek.

És nem tenne jót azoknak akik személyesen tudnak profitálni a jelenlegi rendszerből...

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria-ujdonsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr344918434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása