Cafeteria érdekességek

A béren felüli juttatásokhoz, cafeteria rendszerek bevezetéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó információk, érdekességek, különlegességek, amik a hasonló témával foglalkozó oldalakon talán nem elérhetőek. Apróságnak tűnő eljárások, amikkel jelentős költségeket, adminisztrációs időt, energiát takaríthatunk meg.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Rezsi, hitel törlesztés cafeteriából? Hogy is lesz ez?

2012.11.23. 08:58 | BWayne | Szólj hozzá!

Címkék: változás hitel cafeteria erzsébet adó deviza pénztár utalvány egészségbiztosítás béren törlesztés rezsi juttatás 2013 adómentes önsegélyező erzsébet utalvány felüli EHO

Talán a legfontosabb:

Nem közvetlenül a cafeteriából lesznek elérhetőek az ígért juttatások, hanem - az Önkéntes Kölcsönös Biztosítópénztárakról szóló törvény alapján,- az Önkéntes Kölcsönös Önsegélyező Pénztárakon keresztül lehet ezt majd igénybe venni!

Tehát mit kell tenni, hogy ez működhessen:

1. A munkáltató szerződést köt egy vagy több Önsegélyező pénztárral

2. A munkavállaló belép valamelyik Önsegélyező pénztárba, tehát tagi jogviszonyt létesít.

3. A cafeteria keretéből havonta rendszeresen egy meghatározott összeget az Önsegélyező pénztári befizetésre költ. Ez (az Egészségpénztári tagdíjjal együtt) nem haladhatja meg a havi minimálbér 30%-át. (Ez most 27 900Ft)

4. Ezután már a pénztárral tudja a munkavállaló intézni az egyes juttatásokkal kapcsolatos feldatokat. tehát nem a munkáltató adja át a juttatást, gyűjti és rögzíti a számlákat, bizonylatokat, hanem az Önkéntes pénztár. (Nagyjából mint az egészségpénztárak esetén) Az adminisztráció pénztáranként eltérő lehet.

Várhatóan az alábbiak lesznek elérhetők:

- Devizahitel törlesztése, abban az esetben, ha törlesztőrészlete a hitelszerződés aláírásának időpontját követő árfolyamváltozás következtében húsz százalékot meghaladó mértékben nőtt meg. A támogatás havi összege maximum a minimálbér 15 százaléka lehet.

- felsőoktatási tandíj, a kollégiumi díj, vagy az albérleti díj is elszámolható lenne. A szolgáltatás Magyarország államilag elismert felsőoktatási intézményében hallgatói jogviszonnyal rendelkező, 25. életévét be nem töltött személy tekintetében kifizetett, költségtérítés (tandíj), térítési díj, kollégiumi díj, albérleti díj megtérítése biztosítható. A beiskolázási támogatás éves összege egy személy részére gyermekenként legfeljebb a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér lehet.

- A minimálbér havi összegének 15 százalékáig lehetne a rezsi finanszírozására támogatást adni. Ebbe a körbe az áram, a gáz, a víz, valamint a csatornadíj tartozna bele. A támogatást csak a rászorulók kaphatnák meg.

A konkrétumok még nem ismertek. Az Önsegélyező pénztáraknál nem találtam még anyagokat...

Mindjárt feltszem azokat a pénztárakat, akik a PSZÁF listája szerint még működnek...

 

www.instantcafeteria.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cafeteria-ujdonsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr754921044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása